Kanker, EFT en psychotherapie

Psychosociale begeleiding met EFT-psychotherapie en ondersteuning bij kanker.

De diagnose kanker veroorzaakt veel stress. Het is beangstigend en traumatiserend .Het wachten op de uitslagen. De gesprekken met de arts. De angst voor kanker en de angst voor de dood. De boosheid. De waarom-vraag. Praktische behandelstappen. Hoop. Frustratie.

Begeleiding hierbij is geen luxe. Het is goed mogelijk om de stress, boosheid, angst, trauma’s en andere emoties in heel korte tijd op te lossen. Daar ben ik in gespecialiseerd.

Ook de partner van iemand die kanker ontwikkeld in circa 20% van de mensen post traumatische stress stoornis. Begeleiding van de partner is regelmatig belangrijk.

Naast de behandeling van de opkomende stress is het sterk aan te raden om met EFT bepaalde oude emotionele bagage op te ruimen zodat je meer tijd en energie over hebt voor het genezingsproces.

Wil jij psychische ondersteuning met EFT bij kanker?

Bel Ben Meijer, 06-16015727.
EFT-therapie bij kanker
Vergoed.
Apeldoorn en via skype.

Theorieën over emoties en kanker

Volgens Lothar Hirneise is de oorzaak van kanker Stress, zonder stress geen kanker.

Volgens Bernie Siegel is de oorzaak het niet kunnen uiten van emoties bij of na een emotionele crisis.

Internist dr. D.M. Kissen:”Uit persoonlijkheidstesten bleek dat de kankerpatiënten minder uitlaatkleppen voor emotionele ontlading hadden. Hij concludeerde dat hoe meer iemand zijn emoties verdrong hoe minder sigaretten hij nodig had om kanker te krijgen.”

De theorie van Dr. Ryke Geerd Hamer, een Duitse oncoloog voor de aanpak van kanker
Dr. Hamer, heeft zelf teelbalkanker gekregen. Zijn theorie is dat een emotioneel trauma dat niet is opgelost, vooraf gaat aan de kanker. Dit trauma zorgt voor een donkere plek, een focus of haard in de hersens, zoals gezien op een tomografie (CT scan). De plaats van deze donkere plek met lichte ring is keer op keer hetzelfde voor mensen met een zelfde kankersoort. Vanuit de donkere plek in de hersens kan je de locatie van het kanker ook voorspellen.

De plaatsen in de hersenen waar je die haarden ziet, noemt men Hamerse Haarden (“Hamersche Herde”) en de locatie van de haarden is direct terug te voeren op hoe het trauma de persoon treft.

Dr. Hamer stelt dat je het trauma dat verantwoordelijk is voor de kanker moet behandelen totdat het trauma je niet meer emotioneert, dus zodat je over hoe het trauma voelde kan praten, in detail, zonder dat je geëmotioneerd word.

Dr. Hamer claimde een score van 90% genezing. Hij werd heel sterk tegengewerkt.

Wat we met EFT en aanverwante technieken doen is de psychotrauma en stress oplossen een flinke serie oude trauma’s, naast alle huidige stress, angst, etc. Dat geeft duidelijk emotionele ruimte.

Wil jij psychosociale begeleiding bij kanker?

Bel Ben Meijer ACT en EFT-therapeut
Apeldoorn of skype-consulten
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …