Realisatie Zingeving Waardevol Leven

Leven

Als je ergens geboren bent, en je volgt uit dat gezin, dorp of stad automatisch het pad waar je dan in komt, kan je betrekkelijk eenvoudig een lijn trekken van verleden naar toekomst.
Dat is een geruststellende gedachte misschien, behalve als je je bewust word, misschien ontevreden over je verleden, hoe je nu bent, of ontevreden bent over de automatische op je afkomende toekomst. Je komt tot de conclusie dat je je leven anders wilt vormgeven. Bewust richting wilt geven aan je leven. Je wilt dat je leven ergens voor staat. Dat je bijdraagt, een verschil maakt. Je bent geïnteresseerd in het hoe.

Dat gaat juist niet vanzelf. Het zal moeite en energie kosten om je leven daar te krijgen waar je wilt.

Jouw leven

Wil jij dat je reageert op datgene wat op je afkomt, of wil je bewust vormgeven. Als we willen, kunnen we ons bewust laten inspireren door allerlei mensen die bijzondere dingen hebben gedaan. We kunnen daaruit karaktereigenschappen halen en vervolgens bewust stappen gaan zetten om een leven vorm te geven vanuit die eigenschappen.

Wat is het doel van jouw leven?

Heeft het leven zin, of geef jij zin aan het leven of allebei?
Gaat dat allemaal vanzelf, is het voorbestemd, of blijven we te veel hangen in onze comfort zone, en gaat het juist niet vanzelf goed?
Als je bewust kijkt, is er zo veel moois, magisch en sprankelends te zien.

Lotus Lotus Lotus
De wortels van de lotus zitten in de modder Zonder licht geen pracht Fibonaci sequentie zichtbaar

Ja, het leven heeft al zin van zichzelf, het doel van het leven is het leven te leven.
De mens geeft ook betekenis aan het leven, meestal onbewust, maar dat kan ook bewust. Je kan een waarde kiezen en deze vormgeven.
We leven in een maatschappij waarin er naast een focus op perfectie ook een focus van bijna oneindige maakbaarheid is. Meestal word daarin de focus op uiterlijkheden een obsessie en verliezen we contact met het innerlijk, met ons hart. De focus op uiterlijke perfectie is een erg destructieve illusie die leid tot burn-out, en ongelukkig worden. Van waaruit geven we vorm? Met welke intentie?

Realisatie Training

Ben jij er aan toe om je leven vorm te gaan geven?
Het kost moed.
Je zal met een bewuste keuze uit je automatische spoor moeten komen.
Je zal naar binnen moeten gaan om jezelf meer te leren kennen, van jezelf te leren houden, te leren trouw te zijn aan het kompas in je hart wat je vertelt wanneer het klopt, en in overeenstemming is met liefde . Daarna zal je weer met wat binnen zit naar buiten moeten komen. Het is een proces van zelfrealisatie en manifesteren, een realisatie training.

Realisatie - Meditatie

Mediteren

Verschillende vormen van meditatie hebben een plaats in zelfrealisatie.
Mindfullness: Bij jezelf zijn, voelen waar je nu staat. Aanwezig in het hier en nu. Meditatie heeft ook een plaats in gevoelens onder ogen zien, met de lessen van het verleden. Vipassana kan een heling van het verleden teweeg brengen. Mediteren kan je ook helpen om innerlijke vrede, rust en stilte te ervaren en verbondenheid met de natuur.

Therapie

Therapie is bedoeld om bewust het verleden te verwerken, bewust probleem gevoelens en gedrag te veranderen. Pijnlijke herinneringen accepteren en loslaten geeft vrede en helpt loskomen uit je reactiepatronen, je vrij maken.
Therapie omdat je jezelf wilt bevrijden van angsten, trauma, depressie, hoofdpijn of migraine, etc. zal je ook helpen om bewuster te worden van de (beperkende) invloed van het verleden. Als je beperkende, angstige of pijnlijke herinneringen hebt, heb je daarmee beperking, angst en pijn geleerd, en ben je daardoor geconditioneerd, allemaal niet bepaald verruimend.
Effectieve therapievormen als EFT kunnen je helpen om daar van los te komen.

Levens-Coaching met ACT

Als je pijnlijke verleden leeg is na therapie, ben je nog niet automatisch gelukkig. Je mag de leegte die ontstaan is door verwijderen van oud zeer en oude emoties gaan invullen. Coaching kijkt naar je talenten, kwaliteiten, je passies en hoe je deze kan gaan vormgeven. In deze fase kunnen er nieuwe mogelijkheden worden aangeboord en ontwikkeld.
Bewust kijken naar waarden en daarna bewust stappen zetten en vorm geven.
Dat doen we in een degelijk ACT kader.

 
Lotus

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …