Ben Meijer EFT Therapeut Relatie Therapeut

Ben Meijer, Therapeut en docent

Mijn naam is Ben Meijer, therapeut en docent EFT, ACT, Intervisie, etc. mijn praktijk is in Apeldoorn.

Ik houd ervan om mensen verder te helpen. Ik weet zeker dat ik jou in korte tijd van bijna alle soorten klachten af kan helpen, ook als jij daar nog niet in geloofd, ook als jij denkt dat het erg complex is, of te diep zit, ook als tien andere therapeuten je niet konden helpen. Ik zie mogelijkheden en weet heel veel succesvol op te lossen. Voor velen ben ik de laatste therapeut die ze bezoeken, als niets anders werkt. Daarnaast houd ik ervan om bezig te zijn met zingeving, levensdoelen bereiken, een waardevol leven leiden.

Ik geef sinds 2003 EFT-therapie en coaching aan particulieren en bedrijven.

Therapie, Coaching en Relatietherapie

Ik heb veel geleerd van het als EFT-therapeut klachten effectief en efficiënt oplossen. Als EFT-therapeut kan ik je veel sneller en effectiever helpen dan met cognitieve gedragstherapie. Met ACT en positieve psychologie is mijn horizon verder verbreed, en denk ik zeker niet meer in aandoeningen. Problemen ontstaan wanneer de wensen en eisen die mensen stellen aan het leven niet overeen komen met de feedback die het leven zelf teruggeeft.
Mijn doel is mensen helpen een waardevol leven te leiden.

Ben Meijer, EFT-therapeut, ACT-therapeut, Relatie-therapeut

Achtergrond therapeut

Ik ben veel verhuisd als kind, heb sociale fobie en dissociatie door het pesten meegemaakt, mislukken van een studie, heb een huwelijk met drie kinderen en een scheiding meegemaakt, burn-out, depressie en zelfmoord willen plegen. Ik heb ook zeker de mooie dingen van het leven meegemaakt, liefde, als alles in the flow gaat, en alles stroomt.

Therapie: EFT, ACT, en veel meer.

Ik maak gebruik van de meest effectieve technieken die ik ken. Ik reken mezelf af op resultaat en dat mag jij ook doen. Ik doe wat gedaan moet worden, draai niet om de hete brij heen en verwijs zo nodig door. Ik geloof in mijn eigen kunnen.

Kwaliteit in therapie

Je hebt recht op kwaliteit in therapie vind ik. Ik heb zelf tussen mijn 21ste en 25ste gezocht naar effectieve therapie, bij RIAGG, haptotherapie, hypnotherapie, bio-energetica en emotioneel lichaamswerk, maar ook bij reading en intuïtieve ontwikkeling. Jammer genoeg was het resultaat pover. Sinds die tijd is kwaliteit voor mij een studie geworden. Ik heb therapeuten gevonden die effectieve therapie gaven, en deze bestudeerd. Ik ben zelf therapeut geworden en heb me op kwaliteit gericht. Ik geef nu ook les in intervisie, omdat kwaliteit zo belangrijk is.
Kwaliteit is veel meer dan de voorgeschreven handelingen doen en bepaalde handelingen laten, het betreft een goed kunnen luisteren naar non-verbale signalen, hebben van empathie en sympathie, effectief kunnen luisteren en inspelen… en nog veel meer. Daar ben ik dan ook in getraind. Ook het lesgeven, wat ik sinds 2003 doe, maakt me een betere therapeut. De grootste boost vakinhoudelijk was het lesgeven aan de jaaropleiding tot Realisatie EFT-therapeut.
Ik doe nog steeds met aanzienlijke regelmaat zelf consulten bij andere therapeuten en ik volg regelmatig bijscholingen en intervisie, omdat ik als therapeut goed moet weten wat ik vraag aan mijn klanten en mijn ontwikkeling is een voorwaarde voor jullie ontwikkeling. Ook lees en school ik mijzelf in andere therapievormen om te weten wat ze inhouden. Ik heb de Vipassana meditatie een paar keer gedaan, (zie dhamma.org, 10 dagen a 10 uur per dag mediteren, zie ook de dhamma brothers documentaire op youtube) en kan iedereen aanraden hetzelfde te doen, want het verdiept je inzicht in jezelf, je patronen en is erg genezend.

Wij: jij en ik als mens

Lijden hoort erbij. Ieder mens ontmoet in het leven hobbels, het leven biedt ons een rijke schakering aan ervaringen, onzeker zijn, angst en fobie, pijnlijke herinneringen hebben, verlies en lijden meemaken is allemaal normaal. Vermijden is ook normaal, want leuk is het soms niet. Ik kan me heel goed voorstellen en inleven hoe het is om veel van de klachten te hebben waar je mee kan komen. Ik heb ervoor gekozen om al mijn ervaringen onder ogen te zien, te accepteren en op te lossen. Dat maakt dat ik jouw ervaringen zie zoals ze zijn: onprettige maar normale dingen die we samen kunnen accepteren en oplossen.

Opleidingen

Ik heb HBO-fysiotherapie gestudeerd maar niet afgemaakt.
Specialisatie Module psychosomatiek en therapeutische communicatie (HBO-Fysiotherapie)
Ik heb de HBO opleiding tot Traumatherapeut gedaan bij Paskamp in Hengeloo.
Voor EFT heb ik de EFT-CC en EFT-ADV behaald.
Ik heb de hypnotherapie opleiding van Hypnovisie gedaan.
Voor mijn ontwikkeling was het het belangrijkste om zelf les te gaan geven, de VBAG erkende jaaropleiding geven in de EFT, de meest uitgebreide opleiding tot Realisatie EFT-therapeutin Nederland.

Therapiestijl van de therapeut

Ingrediënten
Humor, luchtigheid en no-nonsense aanpak. Praktisch en pragmatisch. Resultaatgericht.

Wereldbeeld en theorie
Het wereldbeeld en de beleving van de werkelijkheid van jou als klant is mijn uitgangspunt, we werken vanuit jouw beleving. Realisatie Trainingen houdt therapie praktisch en zal de theorie terugbrengen tot werkelijkheid van de beleving, zodat we op de beleving invloed kunnen hebben.
In elk consult beperk ik me tot werken met wat jij inbrengt.

Enkele uitspraken
10 keer een klein beetje (effect) is een heleboel.
Als je hele huis vol met vuilniszakken staat, maakt het dan uit welke we eerst buitenzetten?
De oorzaak weten telt niet, snappen, analyseren, begrijpen en inzicht tellen niet. Alleen het oplossen (doen) telt.
Te diep bestaat niet, een trauma een plaats geven helpt niet.
Het is gelijk of geluk in een relatie.

De voordelen op een rij:

Veilig en verantwoord – Veilig
Snel, direct effect, – Doen, niet praten over
concreet, praktisch – een gevoelsverandering
effectief, duurzaam – … die blijft
zacht, eenvoud
Invoelende therapeut, intuïtieve therapeut

Therapeut met veel kennis en ervaring

Wil jij nu van je klachten af?

Bel Ben Meijer, ACT-therapeut, EFT-therapeut, Relatie Therapeut
Apeldoorn of skype
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …