Verlies en rouwverwerking met Ben Meijer in Apeldoorn

Verlies en rouwverwerking

Verlies Rouw Verwerking
Rouw laat zien dat je geliefd hebt, dat het je raakt tot in je ziel. Het gaat over veranderen, en dat kan moeilijk zijn.Ben Meijer is als gecertificeerd traumatherapeut ervaren in het behandelen van rouw en verlies.

Verlies en rouwverwerking met Ben Meijer in Apeldoorn

Verlies in fases – normaal

Verlies en rouw horen bij het leven en zijn normaal, rouwen is zelfs gezond. Verwerking is een proces en loopt in fases. De fases zijn ontkenning, boosheid, vechten, onmacht en depressieve gevoelens en acceptatie. De volgorde van de fases staat niet zo vast en verschilt.

Verlies in taken

De taken zijn: aanvaarden van het verlies, doorleven van de pijn en het verdriet, het aanpassen van je leven en het verlorene een plek geven en verder leven. Je zal al die taken moeten oppakken.

Bij verlies denken we meestal aan dierbare familie, maar werk, je huwelijk, de kans op een kind, een carrière, verlies van je geboorteland, een miskraam, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat. Al die verwachtingen en hoop kunnen groot verlies en rouw veroorzaken.

Vastzitten in de rouw

Je zult door alle fases heen moeten. Verlies is niet makkelijk. Vastzitten in een fase komt regelmatig voor, zeker bij verlies van een kind, of andere situaties waar er veel geïnvesteerd is in de verwachting. Eigenlijk had het niet mogen gebeuren.

Mocht echte traumatherapie nodig zijn is dat ook mogelijk.

Begeleiding bij rouwverwerking of verliesverwerking

Voor als je net dat steuntje nodig hebt, een hobbel tegenkomt die het proces tegenhoud (verstoorde rouw). We maken gebruik van technieken uit de Acceptance and Commitment Therapie, ACT. We slechten de hobbels met EFT.

Therapie voor rouwverwerking en verliesverwerking

Bel Ben Meijer ACT en EFT-therapeut
Apeldoorn of skype-consulten
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …