Therapie Angstklachten, Paniek, Fobie Apeldoorn

Wil jij zo snel mogelijk van je angst, onzekerheid, fobie of paniek af, zonder te veel gegraaf en gepsychologiseer. Gewoon effectieve therapie zodat de angst, fobie, en paniek zich oplost? Dat kan, wees welkom.

Therapie voor onzekerheid, angst, paniek, fobie

Bent je perfectionistisch, heb je beperkende angsten en onzekerheden. Zijn de spanningen in bijvoorbeeld het spreken in het openbaar zo erg geworden dat je kan spreken van spreekangst? Heb je een specifieke fobie als een spinnenfobie, muizenfobie, angst voor honden, angst voor ballonnen, naaldangst, vliegangst of autorijangst, etc?

fobie, angst, paniek - therapie

Enkelvoudige en sociale fobie

Er is een verschil tussen een enkelvoudige fobie en een sociale fobie. Enkelvoudig slaat op één ding waar de fobie voor is. Deze fobieën zijn geconditioneerd oftewel aangeleerd, soms door een duidelijke eerste schrikmoment. Hoewel de fobie erg hevig kan zijn, zal deze snel oplossen met EFT. Hoe snel? Tussen 1 en 3 sessies.
Bij een sociale fobieën zijn er vele sociale situaties waarin beperkende onzekerheid speelt, en deze zullen allemaal moeten worden behandeld. Lees meer over sociale fobie.

Pleinvrees – Agorafobie

Pleinvrees, ook wel genoemd agorafobie, is eigenlijk angst voor de angst. Door vermijding van elke situatie waarin je een angstreactie in je lijf voelt (maag, hart, keel die samentrekt, dichtgaat door angst, onveilig of onzeker voelen), ontstaan er steeds meer koppelingen aan plaatsen en situaties waarin je angst voelt. Door het steeds verder uitbreiden van deze angst noemt men het een gegeneraliseerde angststoornis (GAS)

Overige fobieën, angstklachten

Hyperventilatie en paniek zijn symptomen van angststoornissen. Ze zijn goed te behandelen met diverse EFT technieken.
Vliegangst is technisch gezien meestal twee of drie fobieën bij elkaar, en zit eenvoudig in elkaar en is snel opgelost.
Autorijangst kan eenvoudig zijn maar ook complex. Waar je bij allerlei angsten in je leven er omheen kan, is het bij dezelfde angsten in het autorijden niet mogelijk om er omheen te gaan of voor de angsten te vluchten. Het komt voor dat autorijangst meer een zichtbare uiting is van moeite in diverse facetten van het leven. Deze autorijangst kan iets meer tijd kosten.

Overgeefangst (emetofobie), slikangst en stikangst is een aparte groep fobieën. Soms eenvoudig en snel opgelost, soms zitten er diepe levensthema’s aan vast en kost het iets meer tijd.
Bindingsangst is meestal eenvoudig, soms iets complexer.
Soms krijgen mensen van de angsten wanhoop en ontstaat er ook een depressie. Deze moet ook behandeld worden.

Oorzaken fobie en paniek

Angst is aangeleerd (geconditioneerd) door kleine en grotere trauma’s. De oorzaak van paniek is de angst niet weg te kunnen samen met het gevoel dat je moet vluchten. Dit resulteert in een gevoel van “ik kan het niet aan”.

EFT-Therapie behandeling voor angst, fobie en paniek

Als EFT-therapeut ben ik DE specialist in het extreem snel (en duurzaam) oplossen van dit soort angsten en fobieën. Aanzienlijk sneller dan cognitieve gedragstherapie.
EFT is evidence based en toegepaste kennis, maar het lijkt vaak magisch snel.
EFT lost fobieën op in korte tijd.
Geen pillen, geen hypnose, geen praattherapie, geen paniekmanagement.
Zachter dan blootstellen (exposure)
Gewoon helemaal en compleet oplossen.
Je bent straks vrij van angst.

Wil jij nu van je angst, fobie of paniek af met EFT?

Bel Ben Meijer, ACT en EFT therapeut.
Apeldoorn of skype-consulten.
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …