Oplossing van Vage psychosomatische klachten – Apeldoorn Skype

Hoe vaak komen psychosomatische klachten voor?

De huisarts heeft in 20 tot 50% van de gevallen geen verklaring voor de klachten. De meest voorkomende psychosomatische klachten zijn hoofdpijn (en migraine).

Gelukkig zijn jouw klachten medisch onverklaarbaar

Medisch onverklaarbaar betekend dat er niets structureel stuk is, en je zit boven de norm van ziekte. De rest is functie en psychosomatisch. De functie is te optimaliseren en verbeteren met supplementen (ortho-moleculair, bijvoorbeeld) en de psychosomatische klachten zijn op te lossen met kennis, gevoel en krachtige interventietechnieken als EFT, TAT, commando’s aan het onderbewustzijn.

 

Andere psychosomatische klachten

Deels verklaarbare klachten.
Auto-immuunziekten zijn ziekten waarbij het immuunsysteem tegen het lichaam is gekeerd. Denk aan reuma (artitis en artrose), maar ook aan Multiple Sclerose (MS), of de ziekte van Graves (schildklier autoimmuunziekte). Hoewel dit ook zeker ziekten zijn waarbij emoties een invloed hebben op de ziekten, zijn dit hele andere ziekten dan de groep hiernaast. Hoewel ik ook op deze groep soms duidelijk invloed kan krijgen met technieken gericht op het onderbewustzijn, is het compleet positief resultaat minder goed te garanderen.

Overige oorzaken van vage klachten

Tekorten van vitaminen kunnen voor vage klachten zorgen. Denk aan een tekort voor B12, of D3. De huisarts denkt hier niet altijd aan. Het checken van B12 is ook niet eenvoudig.

De ziekte van Lyme is een andere oorzaak van vage klachten. Deze is lastig vast te stellen door een arts, maar meestal duidelijk gekoppeld aan een tekenbeet.

Mens sana in corpore sano – Juvenalis (Latijn, Romeinse dichter) “Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Vage onduidelijke klachten

Heb jij last van fysieke sensaties als pijn, steken, samentrekken of beknelling, doofheid of tinteling, misselijkheid, een zwaar gevoel, desoriëntatie rond het hoofd? Hoofdpijn en migraine, sommige vormen van rugpijn, maagpijn, nekpijn? Heb jij last van een prikkelbare darm? Heb jij een ‘niet-hartgerelateerde borstpijn’?

Zo ja, dan heb je last van onbegrepen, vage klachten. Deze kunnen ook wel genoemd worden psychosomatische klachten of Lichamelijk Onverklaarde Klachten (LOKs)

Psychosomatiek & psychosomatisch = doodnormaal

Psychosomatiek is de wetenschap van de samenhang tussen lichaam en geest. We weten allemaal dat we bij emoties als angst, onveiligheid en onzekerheid, maar ook boosheid en gekwetstheid een lichamelijke reactie van samentrekking, beknelling, steek of pijn krijgen van de romp, met name de buik, borst of keel. Gevoelens en emoties kunnen niet anders dan zich lichamelijk uiten. Een krop in de keel is een emotie in de keel. Een druk op de borst is een gevoel of emotie op de borst. Het is ook normaal als je een versnelde hartslag hebt en gaat beven of trillen en zweten bij angst.
Toch heeft psychosomatiek een negatieve naam. Psychosomatiek word vaak verward met aanstellerij of aandachttrekkerij, terwijl je klachten er wel degelijk zijn. Je zit niet lekker in je vel, dat neem jij serieus en je gaat ermee naar de arts. De arts kan niets objectief fout vinden, en voor je het weet, vind hij je lastig. De arts is ook niet de specialist in het interpreteren van de klachten. Dat vergt enige specialisatie in het lezen van dit soort lichaamstaal.

Oorzaak psychosomatische klachten

Vage klachten zijn signalen van een boodschap die vastzit in je lichaam en deze uitdrukt met jouw klachten. Die boodschap kan eenvoudigweg het niet kunnen verwerken van een emotionele gebeurtenis zijn (een trauma), of een hele serie gebeurtenissen zijn. In ons werk zijn we meestal mentaal bezig met het analyseren en oplossen van problemen. Omdat we de gedachteprocessen belangrijk vinden, concentreren we daar op, en we negeren de signalen van ons lichaam. Als we ons focussen op de woorden in plaats van het gevoel, heb je grote kans dat het verwerken van het gevoel word uitgesteld. Soms is het “in je hoofd zitten” ook een duidelijk overlevingsmechanisme bij grote angst of pijn. Al dat uitgestelde gevoel hoopt zich op. Misschien ging er iemand over een emotionele grens en had jij het niet bewust in de gaten. Onbewust heb jij het wel opgeslagen. Ik ga er van uit dat de meeste mensen niet hypochondrischzijn, dus ook niet overtrokken bezig zijn met de fysieke pijnen in hun lichaam.

De behandeling van onverklaarbare lichamelijke klachten (OLK)

Samen gaan we decoderen, waar mogelijk leggen we de link naar gebeurtenissen in jouw leven, en gebruiken die om de vastzittende emoties op te lossen waardoor zowel lichamelijk als geestelijk deze klachten oplossen. We gaan gebruik maken van EFT als techniek omdat deze zo snel, makkelijk en duurzaam werkt.

Wil jij nu van je psychosomatische klachten/vage klachten/OLK af?

Bel nu Ben Meijer ACT en EFT-therapeut
Apeldoorn of skype-consulten
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …