Therapie voor seksuele problemen – Apeldoorn en skype.

Seksualiteit is prachtig en kwetsbaar en gaat goed als er genoeg liefde, veiligheid en vertrouwen is. Wat gebeurt er als de veiligheid geschonden is of niet voldoende aanwezig? Als het contact al enige tijd scheef loopt, hoe komen we weer bij elkaar?

Seksuele problemen veroorzaken relatieproblemen, en vice versa.
Ook somberheid en verlies van zelfvertrouwen.

 • Moeite met aangeraakt worden
 • Niet kunnen genieten van seks.
 • Geen orgasme kunnen krijgen
 • Frigiditeit, geblokkeerd zijn. Vaginisme.
 • Verschil in behoeften.
 • Gevoelloosheid nare kou in de geslachtsorganen, onderbuik en liezen.
 • Seksuele trauma’s en misbruik. (PTSS)
 • Seksuele onzekerheid en faalangst.
 • Blokkerende schaamte en vermijding.
 • Bevriezing of afwezig zijn, kille seks.
 • Erectieproblemen.

Te snel klaarkomen of niet kunnen klaarkomen.

Seksuele problemen komen veel meer voor dan dat we beseffen en we praten er weinig over. Het niet-praten of er geen taal voor hebben is een deel van het probleem. Schaamte vormt ook een barrière om hulp te vragen.

Normale seksualiteit

Als er liefde en begrip is, veiligheid en geborgenheid kan de seksualiteit vrij vloeien en een fijne ervaring zijn. Levensvreugde, levensplezier.

Seks is een belangrijk onderdeel van de relatie, ook een graadmeter voor de relatie.

De behandelaanpak van seksuele problemen.

Het oplossen van seksuele problemen is meestal redelijk eenvoudig. We leggen eerst gewoon op tafel wat er is. We hebben een seksuele geschiedenis, met daarin onveiligheid, angsten en onzekerheid, afwijzingen en zelfafwijzing, (mini-)trauma’s, frustraties. We hebben de emotionele behoefte als verbondenheid, veiligheid, behoefte om liefde te delen en de behoefte aan seks. We hebben negatieve en beperkende conditioneringen over seksualiteit. We hebben specifieke problemen, ervaringen en reactiepatronen. We hebben kwetsbaarheid en schaamte. We hebben verwachtingen en teleurstellingen.

Vervolgens laat ik je ervaren hoe je jezelf in betrekkelijk korte tijd met EFT verlost van al deze problemen. Het resultaat is dat je de beperkende negatieve emoties en gevoelens niet meer voelt. Door de ruimte verbreken we de reactiepatronen. We gaan het hebben over behoeften. Daarnaast kijken we naar de huidige beleving.

Regelmatig volgt uit de focus van seksualiteit een stuk individuele therapie over relateren of relatietherapie met z’n tweeën.
Nadat een gezonde seksualiteit is hersteld, is er naar de toekomst toe meer mogelijk om verder te groeien, ook met gerichte cursussen.

Wil jij nu van je seksuele problemen af?

Bel Ben Meijer, Relatie therapeut en EFT-therapeut
Apeldoorn of skype-consulten
06-16015727

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …