Bas Bloosangst

Bas Bloosangst

Bas Bloosangst

Hallo allemaal. Ik ben Bas en ik heb mijn bloosangst overwonnen dankzij Ben en zijn technieken. Hierbij mijn ervaringen met hem.

Eerst even over het blozen. Ik kan me nog wel herinneren dat ik op de basisschool soms bloosde als de leraar mij wat vroeg. Iedereen keek dan naar je, althans, dat gevoel had ik. Dat ik toen veel bloosde, was eigenlijk heel vreemd. Ik had nooit sociale problemen, had veel vriendjes, voelde me altijd gezond en was heel open. Persoonlijk kende ik het woord “problemen”ン eigenlijk niet. Hoe het ook kon gebeuren, ik ergerde mij hier niet erg aan.

Jaren later, toen ik 18 was, ging ik naar een openbare MBO school. Ik ben zelf christelijk opgevoed, dus dat was wel even wennen. Mensen praatten over seks alsof het niets was. Platte taal, seksgrapjes etc. Ik schaamde mij hiervoor op het moment dat zij er achter kwamen dat ik maagd was. Verder schaamde ik mijzelf voor het feit dat ik er gewoon stukken jonger uitzie dan dat ik ben. Telkens die verbaasde gezichten als ik vertelde hoe oud is was. Hierdoor ging ik twijfelen aan mezelf en accepteerde ik mijzelf ook niet meer. Toen ontstond er een soort tweestrijd. Aan de ene kant voelde ik mijzelf minder dan de rest. De andere kant van het verhaal was wel, dat ik maar al te goed wist dat dit nergens voor nodig was. Op sommige momenten voelde ik mij ook heel goed. Maar dit kon de angstige momenten tot blozen niet stoppen. Het werd ook steeds erger. Ik ging steeds vaker en langer blozen om de kleinste dingetjes. Op mijn werk ging het ook steeds slechter. Ik stond op het punt om assistent versmanager te worden in de supermarkt, maar mijn bloosangst gooide roet in het eten.

Juist doordat je bang bent om te blozen, ga je blozen. Zodra je accepteert dat je bloost, kan je er ook niet meer bang voor zijn en raak je je bloosangst kwijt.

Ik ging ook steeds meer sociale activiteiten ontwijken. Toen het nog niet zo erg was, zorgde ik er bijvoorbeeld voor dat ik niet al te vroeg op school aankwam. Hierdoor had ik minder sociaal contact, en was mijn kans om voor joker te staan minder erg. Hierop volgde dat ik minder naar verjaardagen ging. Op een gegeven moment durfde ik de kantine van mijn werk niet meer in en zelfs niet meer in de bus te stappen!! Op zo’n moment begin je jezelf toch wel af te vragen waar dat allemaal heen gaat leiden. Elke dag was een strijd. Ik werd ‘s ochtends vredig wakker. Maar dan sloeg de angst meteen toe, als ik ging denken wat er allemaal fout zou kunnen gaan die dag! Mijn leven stond echt op zijn kop, vreselijk! Ten einde raad ben ik gaan zoeken op internet. Toen kwam ik in aanraking met EFT.

De verhalen van anderen zagen er veelbelovend uit!

De eerste keer dat ik bij Ben aankwam, was het wel even spannend. Zou het werken? Wat nou als het niet werkt? Dan staat mij een ellendig leven tegemoet te komen, dat was 1 ding dat ik zeker wist. Maar ik voelde mij al snel op mijn gemak. Hij legde EFT uit. Ik wist het meeste al van internet. Ik kon niet wachten!! En ik merkte meteen al na de eerste EFT sessie resultaat! Tijdens de derde sessie heb ik ook TAT geleerd.

Uiteindelijk ben ik maar 4x bij Ben langs geweest. Nu heb ik vrijwel nergens meer last van. Alle narigheden die ik nu nog tegen het lijf loop, klop ik meteen weg met EFT of TAT. Het “erge”ン van een bepaalde situatie ervaar je dan niet meer als “erg”ン. Nu ben ik gewoon blij als ik iets “ergs”ン of “zenuwslopends”ン ervaar. Want dan kan ik weer EFT/TAT toepassen om weer zekerder te worden dan voor dat nare moment.

Achteraf ben ik gewoon blij dat ik bloosangst heb ervaren. Hierdoor heb ik Ben leren kennen en heb ik deze fantastische techniek onder de knie gekregen!

Bedankt Ben!

Latere email: "Het gaat nu trouwens nog steeds redelijk goed. Soms heb ik nog wel eens last, maar het interesseert me bijna niks meer ...."

Bas

Sociale fobie
2014-11-13T16:08:54+01:00

Bas

Bas Bloosangst -
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …