Chronische Paniekaanvallen

Chronische Paniekaanvallen

Chronische Paniekaanvallen

Het verhaal van C. die met hyperventilatie en paniekaanvallen komt voor een oplossing.

Naar aanleiding van een burnout en paniekaanvallen ben ik op zoek gegaan naar hulp. De huisarts gaf mij helaas alleen "lapmiddelen" en daarmee was ik natuurlijk niet van mijn problemen af. In de eerste instantie ben ik op aanraden van een vriend bij een osteopaat in Belgiƫ terechtgekomen. Deze man heeft mij in de zwaarste periode goed geholpen. Echter, na een periode van ongeveer 2 jaar kreeg ik opnieuw klachten. Via via ben ik in contact gekomen met Ben en dus ook EFT, TAT en commando's voor het onderbewustzijn.

In de eerste instantie leek het nogal zweverig, maar stond ik wel open voor een alternatieve manier om van mijn klachten af te komen. Na een kennismaking en "intakegesprek" is Ben meteen aan de slag gegaan met TAT. Ik merkte er op dat moment niets van, maar die avond was ik echter helemaal uitgeput en ben ik om 20.00 uur naar bed gegaan. De tweede sessie was een combinatie van TAT en die commando's aan het onderbewustzijn. Op zich is het natuurlijk vreemd als iemand tegen jouw "onderbewustzijn" begint te praten en daar moest ik mijzelf wel overheen zetten. Tijdens onze sessies bleek Ben ook een goed luisteraar te zijn en hebben wij naast EFT en TAT ook interessante gesprekken gehad. Ik voelde mij op mijn gemak en kon rustig over mijn klachten praten zonder dat ik mij ongemakkelijk voelde.

In de tijd tussen de tweede en derde sessie ging het stukken beter met mij en had ik eigenlijk geen klachten meer. Vlak voor de derde afspraak ben ik gestopt met roken (overigens met behulp van acupunctuur). Dit had ik natuurlijk nooit kunnen doen (en volhouden) als ik niet goed in mijn vel had gezeten. De derde sessie, tevens voor mij de laatste sessie, was een afrondende sessie en hebben Ben en ik voornamelijk gepraat.

Op dit moment, en dat is ongeveer 2 tot 3 maanden na mijn laatste bezoek aan Ben, heb ik geen klachten. Ik weet niet of ik er voorgoed vanaf ben, maar daar maak ik mij geen zorgen over. Ben, bedankt voor jouw tijd, geduld en luisterend oor.

Commentaar: wat hier nog niet bij staat, is dat C. binnenkomt met chronische paniekaanvallen en dat hij geen vertrouwen meer heeft dat het zal kunnen oplossen (want het is eerder ook teruggekomen/niet goed weggegaan). Hij komt met een gezonde dosis scepsis binnen.

C.

Realisatie Therapie Apeldoorn
2014-11-13T16:14:37+01:00

C.

Chronische paniekaanvallen - opgelost
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …