Denise Faalangst

Denise Faalangst

Denise Faalangst

Toen ik rond de 16 jaar oud was kreeg ik veel last van faalangst. Op mijn MBO opleiding moest ik veel mondelingen examens doen, bijvoorbeeld presenteren, gesprekken en assessments. Hier kon ik een dikke week van te voren al behoorlijk zenuwachtig voor zijn. Ondanks dat ik goed was voorbereid was ik bang dat ik zou dichtklappen op het moment van een examen. Niet alleen dit was een angst waarvan ik last had. Ik was altijd bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar ook bang dat ik misselijk zou worden, bang om duizelig te worden, vliegangst, bang om flauw te vallen.

Deze angsten beperkte mij in ieder geval in mijn opleiding. Ik was bang door mijn angsten mijn opleiding niet te kunnen halen, omdat ik gewoon te gespannen was om een mondeling examen te doen. In mijn vrije tijd had ik last van mijn angsten als ik op stap ging of uiteten. Ik was dan altijd bang om misselijk te worden. De angst zorgde ervoor dat ik ook echt misselijk leek te zijn.

Met deze klachten ben ik naar de dokter geweest. De dokter heeft mij doorgestuurd naar een haptonoom. Deze heeft mij niet veel verder kunnen helpen, dus hier ben ik al snel mee gestopt. Ik heb op internet gezocht naar verschillende soorten therapie. Ik kwam toen terecht op de site van realisatie trainingen waarbij gebruik wordt gemaakt van EFT. In eerste instantie vond ik het lastig om te geloven dat deze techniek mij echt zou kunnen helpen. Ik heb op internet gelezen over de techniek en ik vond het toch de moeite waard om het te proberen.

Ik was ervan uitgegaan dat ik wel een aantal sessies nodig zou hebben om er echt helemaal vanaf te komen. Na één sessie bleek ik al van mijn problemen af te zijn. De angst voel ik helemaal niet meer. De eerste keer presenteren voelde even spannend, maar de angst die ik had is gewoon weg. Nog steeds kan ik niet begrijpen hoe één sessie mij zo goed heeft kunnen helpen, maar ik zou iedereen met angst aanraden om dit te proberen. Dit is wat ik dan ook doe in mijn omgeving. Het is zo zonde om door je angst dingen niet meer te kunnen doen of minder te moeten presteren, omdat je angst je in de weg zit.

Nu vraag je je waarschijnlijk af of ik nergens meer last van heb? Als ik nu op mijn opleiding een mondeling examen moet doen voel ik een beetje spanning, maar dit is een zelfde spanning die mijn klasgenoten ook voelen, zogenaamd: een gezonde spanning! Deze gezonde spanning zorgt ervoor dat ik veel beter kan presteren in mijn mondelinge examens, maar ook in mijn vrije tijd heb ik geen last meer gehad van angsten.

Al met al ben ik dus heel erg blij dat ik de stap heb genomen om naar Ben Meijer te gaan.

Denise

Realisatie Therapie Apeldoorn
2014-11-23T20:55:19+01:00

Denise

Denise komt snel van haar faalangst af.
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …