David, sociale fobie, hypochondrie en dysthyme depressie

David, sociale fobie, hypochondrie en dysthyme depressie

David, sociale fobie, hypochondrie en dysthyme depressie

David (naam gefingeerd voor de privacy):

Hallo, ik ben 36 jaar, afgestudeerd psycholoog en had al sinds mijn 16e last van allerlei problemen. Begonnen met hypochondrie, sociale faalangst tijdens puberteit en naarmate ik ouder werd steeds meer last van dysthyme depressie, teleurstelling in mezelf e.d.. Zelf al heel wat geprobeerd om met name van sociale fobie en angsten af te komen. Ook al erg lang geïnteresseerd in bewustzijn, chakra's en al die dingen. Daar ook behoorlijk wat fysieke ervaringen in het lichaam mee gehad. Andere therapieën hebben altijd wat of niks geholpen, maar de downs kwamen altijd terug.

Op een gegeven moment neemt de kracht van wanhoop toe door alles te proberen wat er maar mogelijk is en zo kwam ik bij EFT therapeut Ben Meijer terecht. Eerder had mijn vrouw met een andere therapeut hier goede ervaringen mee gehad en ik dacht laat ik het gewoon maar proberen. Wat geïnternet en ik kwam al gauw bij Ben Meijer uit als iemand met een no nonsense aanpak, openheid en geen commerciële bla bla. Een afspraak gemaakt en verwachtingsvol ging ik naar Apeldoorn.

Een korte intake volgde en daarna begonnen we meteen met tikken (EFT). Ik was sceptisch zoals ik met alle alternatieve dingen ben, ik wil ervaren dan pas weet ik het. We werkten eerst aan de probleem-acceptatie. Na deze behandeling liep ik terug naar mijn auto en voelde me eigenlijk nog neurotischer en angstiger. Ik dacht: "Hier had ik meer van verwacht". Echter, de volgende dag kwam ik op mijn nieuwe werk (ik was net aan een nieuwe opdracht begonnen) en merkte dat ik tijdens de vergadering met 20 aanwezigen totaal niet bezig was met wat ze van me dachten. Ook was ik niet bezig telkens mijn omgeving te scannen, ik had geen kramp in mijn nek, voelde ontspannen. Dit hield enkele dagen aan en zakte daarna terug. Na 2 weken weer terug, 2de behandeling.

Volgens mij kreeg ik nu ook TAT. Na de derde behandeling had ik een doorbraak, ik had voor mezelf 2 tot 3 weken geen last meer van sociale fobie symptomen. Ik deed thuis ook elke dag een uurtje EFT en TAT en dit heeft daar aan bijgedragen. Dit was zeer bevrijdend en gaf me vertrouwen in de techniek. Ik voelde vooral minder schaamte en meer acceptatie van het probleem.

Ik gaf zonder blikken of blozen aan kennissen die ik al jaren kende toe dat ik last had van SF en die therapie zo goed hielp. Ook kwamen spirituele ervaringen ter sprake, ik had last van blokkades op bepaalde plekken en Ben Meijer heeft daar heel deskundig op gereageerd. Voor hem zijn die dingen niet vreemd en hij heeft hier een aardse energetische aanpak voor die voor mij effectief was. Er kwam meer vertrouwen en ook humor tijdens de sessies. Telkens was ik het die zei, ik voel nog geen vermindering van symptoom en Ben die stug doorzette en mee tikte/tatte. Vooral door TAT kreeg ik ook dromen waar ik echt dingen in verwerkte. Ook in mijn lichaam zijn door TAT / EFT 2 zware blokkades (bij hart en dikke darm) nagenoeg opgelost.

De behandelingen die volgden (5,6,7,8) richtten zich voornamelijk op loslaten controle, vervreemding opheffen, mogen leven en het aarden. De 3 weken zonder symptomen zijn wel weer voorbij gegaan, er kwam weer wat terug maar in veel mindere mate. Ik kon dit ook beter beheersen door dan zelf de techniek toe te passen. Tijdens mijn 8ste behandeling heb ik zelf voorgesteld te stoppen omdat ik het nu hanteerbaar vond en veel minder last had van klachten.

Nu een half jaar later gaat het nog steeds goed, al heb ik wel wat terugvallen gehad. Als ik dan wat EFT of TAT gaat het beter, de techniek werkt echt en zorgt voor minder verwachtings-angst en lading. Ik heb nu meer een stijgende lijn in mijn leven die blijft dankzij de techniek. Ondanks schommelingen is het leven nu goed te verdragen.

Ben Meijer, bedankt voor je geduld en inzet, David. (2007)

David, 2007.

depressie
2014-11-13T15:23:11+01:00

David, 2007.

Hallo, ik ben 36 jaar, afgestudeerd psycholoog en had al sinds mijn 16e last van allerlei problemen. Begonnen met hypochondrie, sociale faalangst tijdens puberteit en naarmate ik ouder werd steeds meer last van dysthyme depressie
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …