Hannie – tandartsangst opgelost – fobie behandeling

Hannie – tandartsangst opgelost – fobie behandeling

Hannie – tandartsangst opgelost – fobie behandeling

Mijn naam is Hannie en ik ben 55 jaar oud. Normaal vertel ik mijn leeftijd niet zo gauw, maar dit is om aan te geven hoe lang mijn probleem al bestaat. Mijn probleem is (WAS) mijn angst voor de tandarts. Iedereen van mijn leeftijd en misschien nog jonger kent ze wel: de schooltandartsen. Er kwam dan zo'n bus voorrijden en niemand ontkwam er aan: je moest naar binnen. Je werd er gewoon ingesleept!
Mijn ervaringen en herinneringen waren dusdanig dat ik daar een gigantische angst voor ontwikkelde. Vaak waren het niet de meest aardige tandartsen, zonder enige tact met het omgaan met kinderen, en ontzettend lomp.

Die angst beheerste mijn hele leven, kan ik wel zeggen. Het liep als het ware als een rode draad door mijn leven.
Ik wist natuurlijk wel dat ik "maar" twee keer per jaar naar hem toe hoefde te gaan. Maar dat is weten. Voor mijn gevoel was er die dreiging dagelijks. Dit resulteerde, naar mate het dichter naar DE DATUM liep in: paniek, diarree en kilo's afvallen. Ik ben naar de huisarts gegaan en die schreef Oxazepam 10 mg. voor. Deze gebruikte ik dan als ik de spanning echt niet meer aan kon. Eigenlijk gaf dat een stukje zekerheid voor mij. Als het zover was, nam ik een tabletje om dan helemaal suf naar de controle te gaan. Maar de rode draad bleef wel bestaan.

Ik ben zelf redelijk bekend in therapeutenland, maar tot voor enkele maanden geleden, had ik niet echt het succes dat ik graag zou zien met diverse therapie├źn.

Ik kreeg kontakt met Ben en toen ik durfde te vertellen dat ik zo'n tandarts-angst had. (Je voelt je zo'n kind als je dat moet vertellen)reageerde Ben met: Oh, dat haal ik er bij jou wel uit. Mijn gedachte hierop was: Zou mooi zijn, maar .......

Hij heeft op mij EFT toegepast en de FIX methode.

Telkens als ik de hond uit ging laten paste ik op mezelf deze methode toe. Ik ging graag met de hond wandelen, want dat was mijn therapietijd. En niemand die het wist of zag. Helemaal geweldig. En Ben heeft het eruit gehaald. Ik bespeur nu geen enkele angst voor de tandarts meer, terwijl ik gisteren een forse behandeling heb moeten ondergaan: drie noodkronen, ik ben 2 uur en een kwartier in de stoel geweest! Het klinkt misschien raar: het feit dat je geen angst voelt kun je zelf niet eens geloven.
Voel ik nu echt geen angst? Nee, ik voel het echt niet meer!!

Commentaar: Fix is een van de opdrachten aan het onderbewustzijn.

Kernwoorden: tandarts, EFT, FIX, Hannie, fobie, behandeling, opgelost.

Hannie

Realisatie Therapie Apeldoorn
2014-12-02T20:51:37+01:00

Hannie

Hannie heeft al lang angst voor de tandarts
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …