Miranda’s ervaring met EFT bij whiplash

Miranda’s ervaring met EFT bij whiplash

Miranda’s ervaring met EFT bij whiplash

Het was in de zomer van 1998 dat ik een auto-ongeluk kreeg, waar ik een zware whiplash aan over hield.
We werden met 100-120 km. per uur van achteren aangereden terwijl we stil stonden.

Eerst was ik blij dat we het ongeluk allemaal overleefd hadden en die pijn, ach, dat zou vanzelf wel weer over gaan.
Maar het liep allemaal anders. Ik had veel pijn in o.a. mijn nek, rug, hoofd en daarnaast allerlei andere klachten, concentratieproblemen, vermoeidheid, overgevoelig voor prikkels zoals fel licht, lawaai en drukte, enz. En ik liep tegen grenzen aan waar ik moeilijk mee om kon gaan, maar door er overheen te gaan werden mijn klachten steeds erger.Het ging met één stap vooruit en weer met twee stappen terug. Ik slikte pijnstillers, pillen en poedertjes of het snoepgoed was.

Het volgen van een revalidatie-traject en allerlei therapieën, het mocht allemaal niet baten. Na een bezoek aan de pijnpoli, kreeg ik na opnieuw van alles te hebben geprobeerd uiteindelijk een recept mee voor zware pijnstillende medicatie. Dit (lap)middel haalde voor mij net de scherpe randjes er af, maar ook niet altijd, toch kon ik niet zonder. En meer kon de reguliere zorg niet voor mij betekenen, ik moest er maar mee leren leven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je nog zo jong bent. Ik wilde zo graag en ik deed zo mijn best, maar mijn lijf en hoofd wilden niet meewerken. Iedereen leefde vrolijk verder en ik stond voor mijn gevoel aan de zijlijn en leefde het leven van een oud vrouwtje. Ik kon niet meer werken, uitgaan, sporten, of wat dan ook. Veel van mijn sociale contacten verwaterden, puur omdat ik de energie niet meer had en niet meer mee kon doen met normale dingen, zelfs een verjaardag was mij vaak teveel. Anderhalf of twee jaar geleden besloot ik het roer om te gooien. Als niemand mij kon helpen, dan moest ik het zelf maar doen. Ik besloot dat ik mijn lichaam in een zo'n goed mogelijke conditie moest zien te krijgen, zodat mijn whiplash nog het enige was waar mijn lichaam bij wijze van spreken energie in hoefde te steken. Dus ik liet mij bij een orthomoleculair-arts overal op testen, zodat ik wist waar de tekorten zaten die ik aan moest vullen. Onder andere mijn schildklier en uitgeputte bijnieren bleken behoorlijk te lijden hebben gehad en met allerlei supplementen en natuurlijke medicatie begon ik mijn lichaam in een herstel-modus te zetten. Daarnaast was ik ook al een tijd bezig met zo gezond mogelijk eten, echte vetten, geen suikers, zo puur en biologisch mogelijk. Hier ging ik me toch steeds beter door voelen, ik kwam veel lekkerder in mijn vel te zitten, maar mijn whiplashklachten waren er nog steeds, hoewel ik af en toe toch iets beter tegen prikkels kon. Dat alternatieve is zo slecht nog niet! Sterker nog, ik stapte helemaal van mijn geloof af in de reguliere zorg en alles wat niet natuurlijk of biologisch is. Door me steeds verder in dingen te verdiepen werd ik me steeds bewuster van hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt. Money makes the world go round en daar doen zowel de banken, als ook de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie aan mee. Gezonde mensen daar valt niets aan te verdienen! Heel erg, maar ik was blij dat mijn zoektocht mij toch al veel had opgeleverd. Toen las ik het een en ander over de Nieuwe Germaanse Geneeskunde, wat mij erg boeide. Als een conflict er voor zorgt dat de energie niet meer kan stromen, dan kun je daar ziek van worden en allerlei kwalen en pijnen aan overhouden. Los je het conflict op, dan los je ook de kwaal op. Dus mijn whiplashklachten bestaan nog steeds/ of ervaar ik sterker, doordat er blokkades in mijn energiesysteem zitten. Maar hoe kon ik die oplossen en welke conflicten moest ik dan oplossen? Hier kwam EFT in beeld.

Na het lezen van verhalen, kijken van filmpjes op you-tube en uitleg op de site van Ben, werd ik helemaal enthousiast. Als dit toch eens kon helpen, ik durfde al bijna nergens meer op te hopen, maar ik was vastbesloten het te proberen. Helpt het niet voor mijn whiplash, dan is het in ieder geval goed om dingen op te ruimen en mijn energie weer te laten stromen, waardoor lichaam en geest weer in balans komen. De eerste afspraak had ik eindelijk het gevoel dat iemand mij écht begreep. Ben gaf mij het gevoel en vertrouwen dat ik me d.m.v. EFT weer een stuk beter zou kunnen voelen. We begonnen met de filmtechniek, waarbij ik me het hele verhaal van het ongeluk, vanaf het moment van vertrek, het ongeluk en later weer thuis zijn, weer voor me zag, terwijl ik op de punten klopte en het verhaal vertelde. Terwijl ik dit deed voelde ik toch een sterke emotie opkomen, het raakte mij meer dan ik had gedacht. Hier zat dus duidelijk een blokkade. We bleven net zolang kloppen tot ik het voelde afnemen. De volgende dag leek ik me toch iets anders te voelen, toen ik opstond voelde ik me wakkerder, helderder dan anders.

De volgende sessies begeleide Ben mij bij het opruimen van alle blokkades. En dat waren er heel wat! Ik besefte dat niet alleen het ongeluk en de pijn zelf een blokkade waren die er voor zorgden dat de energie niet kon stromen, er waren ook nog heel wat andere dingen die we d.m.v. EFT en TAT opruimden. Ben wist vaak precies de woorden / zinnen te vinden die mijn gevoel beschreven en dankzij zijn zeer goede begeleiding kon ik er achter komen hoe en wat ik kon doen om de blokkades te vinden en op te heffen.

Na de tweede sessie gebeurde er voor mij een wonder. Ik werd de volgende dag op een normaal tijdstip wakker, echt wakker, terwijl ik al jaren amper mijn bed uit kon komen van vermoeidheid en erg veel pijn die pas iets zou afnemen nadat ik weer zo'n chemische pil als ontbijt had genomen. En dan duurde het vaak nog wel een paar uur voor ik me weer een beetje mens begon te voelen en op gang kwam. Dit keer was het anders en blij als ik was dat ik het vroege ochtendgloren weer eens mee kon maken (ik was vroeger echt een ochtend mens), stapte ik mijn bed uit om mijn dagelijkse ritueel van opstaan, aankleden, gordijnen open doen, trap af etc. te vervolgen. Toen gebeurde er iets vreemds. Terwijl ik dit deed miste ik iets..., de pijn nam niet toe (!) en ik begon te glimlachen en toen ik ook beneden de gordijnen opende, begon ik hardop te lachen, ik kon wel een gat in de lucht springen! Dit was echt een wonder, ik kon het bijna niet geloven, normaal begon de pijn (spierpijn, gevoel van verzuring in mijn schouders en armen, hoofdpijn en druk en getrek vanuit mijn nek, mijn hele wervelkolom deed pijn) steeds meer toe te nemen zodra ik mijn bed uitkwam, maar nu bleef het hetzelfde! Eindelijk, eindelijk iets wat écht werkt! En nog iets heel aparts, als ik mij nu bepaalde beelden of situaties voor de geest probeer te halen zijn ze anders, alsof ik er vanuit een andere hoek naar kijk. De herinnering is niet weg, maar de lading is er van af, het gevoel erbij is niet meer het gevoel van dat moment, maar neutraal, of juist een beter gevoel. Daarnaast heb ik ook dingen gedaan die ik hiervoor niet kon, zoals een paar uur achter elkaar onkruid wieden in de groente-tuin, hie zou ik voor EFT dagen, zo niet weken door zijn uitgeschakeld, lekker in het zonnetje zitten zonder zonnebril, in plaats van met zonnebril in de schaduw, vanwege mijn overgevoeligheid voor fel licht met als gevolg toenemende hoofdpijn en duizeligheid. Ik heb trampoline gesprongen met mijn kleine neefje en nichtje, voor EFT kon ik dit echt niet, voelde dan geknak in mijn nek, werd duizelig en nekpijn, hoofdpijn etc. nam dan toe. Ook heb ik gewinkeld terwijl het druk was en ik kan nu meerdere winkels af dan één of twee, voor EFT werd ik gek van alle prikkels in winkels en helemaal als het druk was, alles vloog als even belangrijk op mij af en dan is het of mijn hersenen al die informatie niet goed kunnen filteren en raakt mijn hoofd vol, wat lijkt op kortsluiting, na één of twee winkels was ik dan ook helemaal op, dit gaat nu gelukkig beter. Door pijn, de drukte van het verkeer, overprikkeling, moeite met concentreren en angst dat ik daardoor nog een ongeluk zou krijgen, durfde ik geen lange stukken te rijden.

Nu ben ik ben een heel eind alleen ergens naar toe gereden en dat ging goed. Een boek lezen vond ik ook moeilijk, was snel de draad van het verhaal kwijt en ik kon niet zo lang in die houding blijven, nu na EFT heb ik al een aantal boeken gelezen, waarvan de rode draad is blijven hangen. Ik kan het qua houding en concentratie langer volhouden. Doordat het eindelijk weer de goede kant op gaat, er is als het ware een hap uit de pijn in mijn nek, slik ik nu 1 pil minder en ben ik van plan om binnenkort helemaal af te bouwen en hoop ik ze niet meer nodig te hebben. Mijn whiplashklachten zijn (nog !) niet helemaal weg, maar het gaat toch al een stuk beter en ik zit ook nog eens beter in mijn vel. Mensen die niet wisten dat ik met EFT bezig was, vonden mij veranderd, ze vonden dat ik een rustiger en meer ontspannen uitdrukking had op mijn gezicht. Misschien kan ik niet alle schade die het ongeluk heeft aangericht oplossen met EFT, maar ik ga er zeker mee door, want het werkt en ik weet zeker dat ik een heel groot deel van mijn klachten op kan lossen d.m.v. EFT en TAT! Ik ben echt blij dat dit op mijn pad is gekomen, eindelijk heb ik het gevoel dat ik na 13 jaar ellende mijn leven terug krijg!
Met héél veel dank, Miranda.

Als je contact wilt met Miranda, stuur ik (Ben) de email door.

Miranda

Trauma
2014-11-13T16:42:12+01:00

Miranda

Miranda heeft whiplashklachten - en niets lijkt te werken. Ze komt EFT tegen, EFT lost whiplas op.
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …