Oplossing vergaderfobie en burnout

Oplossing vergaderfobie en burnout

Oplossing vergaderfobie en burnout

Mijn ervaring met EFT en in het bijzonder met Ben.

Ik ben een man van 49, nu 9 jaar werkzaam in de IT en liep op een gegeven moment vast, (burnout) doordat mijn huidige functie al langere tijd geen bevrediging meer gaf. Ik begon steeds slechter te functioneren, snel moe, niet kunnen concentreren en uiteindelijk ontwikkelde ik een vergaderfobie, waardoor ik helemaal niet meer functioneerde op mijn werk.

De Arbo-arts verwees mij door naar een EFT therapeut, wat voor mij niet geheel nieuw was, omdat ik toevallig een en ander op internet had gelezen over fobieën en hun behandelmethodes. Wat mij bijzonder aansprak in EFT is de benadering, niet met een hoop gepraat en gewroet, maar gewoon vanuit je gevoel, in dit geval dus je angst, of beter gezegd je angsten.

Ik kwam met een duidelijk omkaderde hulpvraag, dat was in mijn geval een vergaderfobie. Ik kon dit ook goed oproepen, visualiseren en voelen tijdens de behandeling.

Na de eerste sessie bleek ik al in staat om terug te denken aan die vergaderingen zonder de overweldigende angst te voelen, maar Ben was nog niet tevreden want ik voelde nog steeds ergens spanning in mijn lijf zitten.

Maar ik had zelf geen idee wat daar achter kon zitten.

Aan de hand van beschrijvingen over mijzelf begon Ben andere paden in te slaan en probeerde enkele door hem verzonnen zinnetjes uit, waarop ik dan via mijn gevoel wel of geen reactie kreeg.
Zo kwamen we verassend snel op diverse uiteenlopende knelpunten die samen mijn fobie in de hand hadden gewerkt en konden daar nu gericht aan werken.

Met deze aanpak vanuit het gevoel bleek het ook heel goed mogelijk om meer inzicht te krijgen in diverse andere beperkingen in mijn leven waar ik anders nooit achter zou zijn gekomen.

Daardoor werd de scope van de behandeling ineens veel groter (niet alleen fobiebehandeling ) en daar profiteer ik van door met dit inzicht gericht aan mijn problemen te werken en heb daardoor mijn eigen leven meer sturing kunnen geven. Ik ben nu na 4 behandelingen van mijn fobie af en beter in staat om grenzen te stellen op mijn werk en sta ook in het gewone leven steviger in mijn schoenen.

Om die reden heb ik gelijk een cursus EFT losgepeuterd bij mijn werkgever, omdat het mij in de eerste plaats goed heeft geholpen en omdat ik mogelijkheden zie ook andere collega's daarvan te laten profiteren.

Met vriendelijke groet,
Anoniem (naam, adres etc bekend bij Ben)

Anoniem

burnout
2014-11-13T15:49:49+01:00

Anoniem

Vergaderfobie en burnout opgelost
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …