Peter — Burnout, Hypochondrie, Angststoornis.

Peter — Burnout, Hypochondrie, Angststoornis.

Peter — Burnout, Hypochondrie, Angststoornis.

Hallo,

Ik ben Peter, 27 jaar en sinds een aantal maanden alweer geheel klachtenvrij. Het begon bij mij in Januari 2010 toen ik op een avond voor het eerst een paniekaanval kreeg. Het voelde voor mij als een hartinfarct en dacht dus ook meteen aan mijn vader die dit ook had gehad. Ik heb heel de nacht wakker gelegen met pijn op mijn borst, kortademig en zweetaanvallen. De volgende dag ging ik naar de dokter om te horen dat er niets aan de hand was, gewoon stress. Gewoon stress ? Ik geloofde er niets van. Een aantal dagen later, panisch weer naar de dokter voor een bloedonderzoek, hartfilmpje. Kortom geruststelling. Er werd mij van alles verteld, maar ik geloofde er niets van. Ik besloot om naar mijn ouders te gaan en te vertrekken uit het chaotische Amsterdam, waar ik toen een jaar woonde. Hier dacht ik wat rust te pakken en eigenlijk werden mijn klachten alleen maar erger. Ik was erg gefocused op mijn lichaam en dacht op een gegeven moment zelfs dat ik kanker had. Ik ging op zoek naar knobbels, voelde me erg vermoeid en kreeg overal pijntjes. Een self fullfilling prophecy noemen ze dit ook wel. na 4/5 weken wou ik weer door met mijn leven en ging terug naar Amsterdam. Ik ging weer vol aan het werk, besloot yoga te gaan doen, een stresscursus en ging af en toe praten met een maatschappelijk werker/psycholoog. Even ging dit goed, maar rond mei sloop het er weer in en werd ik nog meer paranoia. Een vriend van me had in hetzelfde schuitje gezeten, burnout, angstklachten en zat nu al een aantal jaar aan de medicijnen omdat hij erg depressief was. Ik was doodsbang om zoals hem te worden en dat er ooit de gedachte in mijn hoofd zou opkomen dat ik een einde aan mijn leven zou willen maken. Ik kreeg steeds meer angsten die hier op in speelden en de olievlek die angst heet breidde zich uit. Ik bleef maar door werken en probeerde de burnout en angsten de baas te zijn door yoga te doen, veel op te sporen op google en het constant op zoek te gaan naar een oplossing voor mijn probleem. Ik las boeken van Eckhart Tolle en dacht hierin heil te hebben gevonden, maar nu weet ik dat theorie iets heel anders is dan de praktijk.

Ik besloot te stoppen met mijn werk, waar ik hoorde dat ik eigenlijk voor 2,5 man werk verzette. Ik dacht even nog ergens anders te werken waar ik maar voor 1 man zou werken, maar dit was van korte duur. Ik kon niet meer slapen en was bijna geobsedeerd met mijn angst en het oplossen hiervan. Ik heb mijn huis onderverhuurd en ging naar terug naar mijn ouders.

Hier kwam ik in een proces van UWV en de reguliere hulpverlening. Ik kwam bij een psycholoog van mijn leeftijd. Ik kreeg vanuit een boekje te horen dat ik allerlei afwijkingen had, ik voelde me hier niet heel veel beter door en vroeg aan hem hoe we dit gingen aanpakken. Hij kon me niets garanderen, maar na een half jaar tot een jaar zou ik wel iets moeten kunnen merken en anders moest ik maar aan de medicatie, wat ik natuurlijk niet wilde. Ik had erg weinig vertrouwen in iemand die mijn leeftijd had en zich totaal niet kon identificeren met mijn situatie. Het maken van G-schema's en het semi relativeren van gedachten stoorde me meer dan me goed deed. Ik VOELDE me kut. En gevoel is iets waar de psychologen niets mee hebben. Alles moet vanuit een rationele geest geregeld worden en daarom werkt het waarschijnlijk ook niet voor een hoop mensen. Ik besloot op internet te gaan zoeken naar iets wat ik al vaker op fora etc. voorbij zag komen en geheel op gevoel was toegespitst. Ik kwam uit bij Ben en besloot hem te bellen. Ik zei: " dat klinkt allemaal wel heel mooi, maar hoe kan dat nou ?" Ik was heel erg sceptisch, want na 1,5 jaar te hebben gelopen met deze klachten en er op zo'n simpele manier vanaf komen leek mij nogal onwaarschijnlijk. Ben zei me: " het maakt niet uit hoe het werkt, als het maar werkt. We kunnen ook een half jaar gaan praten als je dat liever doet."

De eerste sessie was heel apart. Ben vroeg me om te vertellen wat mij dwarszat en na 4 zinnen werd ik emotioneel. Hij zei klop maar even op je borst. En na 20 seconden begon ik te lachen. Ik vond het niet grappig of iets, maar ik voelde de emotie niet meer. Het was heel raar. We gingen verder met kloppen en ik merkte dat er van alles ging tintelen en voelde me licht en vermoeid. Toen ik naar huis reed was ik erg slaperig. De gevoelens werden de eerste 1,5/2 dagen wat heftiger als een soort van griep die eruit moest. Ook ging ik erg levendig dromen en ging ik in mijn dromen altijd de confrontatie aan met wat mij dan ook maar aanviel, dwars zat of wat dan ook. Een hele aparte ervaring. Ik was nog niet de oude, maar ik merkte dat de intensiteit van mijn klachten met zo'n 70% waren afgenomen. Ik belde Ben voor een tweede sessie en hierna zei hij dat ik het nu wel alleen kon. Ik heb toen zelf nog wel een heel aantal keren geklopt. Ik schreef dingen op die me dwars zaten of klopte gewoon puur op gevoel. Wat ik wel geleerd is dat je het vol moet houden. Mijn klachten werden alleen maar minder, alleen wordt het naarmate ze minder worden wel wat moeilijker op te sporen. Belangrijk is dat je heel erg eerlijk naar jezelf bent over je onzekerheden, angsten etc. Want alleen jij kan dit oplossen.

Ik ben nu een half jaar na mijn eerste EFT afspraak weer helemaal de oude. En misschien wel meer dan dat. Ik heb een hoop geleerd over mijzelf en het leven. Ik had een half jaar geleden echt niet gedacht dat ik me ooit weer zo zou voelen. Ik ben begonnen met solliciteren en heb erg veel zin om mijn eigen leven weer op te bouwen. Mijn kijk op het leven is zo veranderd en veel minder gebaseerd op de oppervlakkige dingen die me vroeger vaak bezig hielden. Ik heb onderhand een aantal vrienden en kennissen van me doorgestuurd naar Ben en hoop ook dat ik met dit verhaal de scepsis bij anderen weg kan nemen. Laat je nooit vertellen dat je er mee moet leren leven of dat je aan de medicijnen moet. Er is een oplossing en dat is EFT. Get busy living or get busy dying!Peter

je kunt peter emailen op peter underscore kolks apestaartje hotmail punt com.

Peter Kolks peter underscore kolks apestaartje hotmail punt com

burnout
2014-11-13T16:50:05+01:00

Peter Kolks peter underscore kolks apestaartje hotmail punt com

Peter komt van zijn burnout restklachten af met EFT.
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …