Reina’s bloosangst

Reina’s bloosangst

Reina’s bloosangst

De Bloosangst van Reina

Ik beschouwde mijn blozen altijd als een lastig en vreemd 'lichaamstrekje'. Zelf ben ik extravert en heb ik altijd mijn woordje klaar. Daarom paste het blozen ook totaal niet bij mij. Eigenlijk heb ik er al vanaf mijn lagere school last van; maar ik heb ook periodes (van enkele jaren) gekend dat ik 'alles kon maken' zonder maar een spoortje van mijn blooseigenschap.

En toen was het 2001. Mijn langdurige relatie ging (tijdelijk) 'on hold' en de grond onder mijn voeten werd plotseling een moeras waar ik dieper in wegzakte. Ik kan me mijn eerste keer blozen nog herinneren en vond het zelfs mijn 'verdiende loon'. Maar eigenlijk wimpelde ik het weg en besteedde er geen aandacht aan. Mijn omgeving echter vond het grappig en wees me er telkens op dat ik weer eens met een rood hoofd (incl. rode vlekken in mijn hals) rondliep.

Deze combinatie van mijn opvatting en de signalen van mijn omgeving hebben uiteindelijk geleid tot een bloosangst waar ik steeds harder voor weg liep. Ik kreeg zo'n hekel aan het blozen dat ik dingen uit de weg ging (zakelijke presentaties, collega's maar ook privé vermijdde ik onderwerpen die het blozen konden 'triggeren')

En toen kwam ik de website van Ben tegen. Zelfs toen ik de eerste keer de telefoon pakte en belde voor een afspraak zat ik thuis & alleen maar samen met mijn rode hoofd.
Hoe dan ook: in het begin had ik moeite met de aanpak omdat ik me ernstig verschool achter mijn zakelijke aanpak (was een soort beschermtrucje van me geworden). Ik vond het zweverig en moest echt over een drempel. Dit 'verweer' duurde gelukkig maar een sessie en toen had ik al het idee dat ik weer in de spiraal naar boven zat. Ik heb uiteindelijk acht sessies gehad en heb toen besloten dat ik weer op eigen benen kon staan. Het blozen is nagenoeg weg, maar het zal nooit helemaal weg zijn...het blijft een onderdeel van wie ik ben; maar zelfs deze acceptatie is één bevrijding en helpt mij iedere dag weer.

Ik ben enorm gelukkig en trots dat ik dit traject heb gevolgd. Ik wil uiteraard ook Ben bedanken voor het goede werk dat hij verricht heeft.

Commentaar Ben: Is dit een gemiddeld traject? Het is een kort traject voor bloosangst, bij een vrouw met veel doorzettingsvermogen.

Sleutelwoorden: Reina, blozen, bloosangst, oplossing, acceptatie.

Reina

Realisatie Therapie Apeldoorn
2014-12-02T20:26:55+01:00

Reina

Reina heeft bloosangst
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …