Sociale fobie – je relatie kan er van stuk gaan – opgelost

Sociale fobie – je relatie kan er van stuk gaan – opgelost

Sociale fobie – je relatie kan er van stuk gaan – opgelost

Ervaring Sociale fobie: Moeten
Rob kwam met het verhaal dat hij last had van een sociale fobie, zijn relatie is erdoor uitgegaan.
Hij is al naar een psycholoog geweest en ook heeft hij Reikibehandelingen geprobeerd, maar dat mocht niet baten.

Zijn fobie bestaat uit: niet onder de mensen kunnen komen. Dit beperkt hem heel fors met bijv. bij schoonouders komen,verjaardagen, maar ook met uitgaan (restauranten, cafe ed).

Rob komt binnen en vertelt hoe zijn angst het hem moeilijk maakt om bij zijn schoonouders binnen te komen, en zeker als er nog meer mensen bij zijn, zoals bijv. tijdens de verjaardag. Alleen het idee al veroorzaakt maagpijn, ook zijn borst voelt benauwd en keel doet pijn.

In de eerste behandeling hebben we thematisch behandeld. De precieze thema's weet ik niet meer, maar het had effect.

Tijdens de tweede behandeling vroeg ik hoe het was gegaan, en hij vertelde dat hij thuis was gekomen, en thuis had verteld over de behandeling, waarna hij moest huilen dat zijn relatie was uitgegaan. We hebben toen eerst die pijn behandeld, die was snel weg.

Daarna kwam van zijn kant de vraag of we specifiek konden werken aan de angst om met zijn schoonouders naar een restaurant te gaan. We hebben toen met de filmtechniek het scenario helemaal afgewerkt, van de calender, de gedachte, tot het autorijden en het binnengaan van het huis van zijn schoonouders. We kwamen tegen onderweg dat sommige emoties moeilijker te erkennen waren. Niet onzeker mogen zijn was een thema.

Gezien we aan het eind van deze behandeling niet verder kwamen dan het huis van de schoonouders is ervoor gekozen om niet voor gekozen om naar het restaurant te gaan. Hij heeft direct na deze behandeling de volgende dag getest of het lukt om naar zijn schoonouders te gaan, en dat lukt met gemak en zonder angst.

In de derde behandeling kwam het restaurant aan bod (filmtechniek), warmte, drukte, niet weg kunnen aan tafel. Het thema moeten kwam uitgebreid aan bod. Het vermannen (sterk zijn, niet onzeker mogen zijn etc) wat jongens in onze maatschapij leren kwam in de vorm "over de eigen angst heen moeten" sterk aan bod.
Daarnaast hebben we kort verjaardagen behandeld, maar de fobie had al bijna al zijn kracht verloren, en de verdere behandeling was relatief kort.

Het plan was om direct de volgende dag te testen of het zou lukken om naar een restaurant te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Hij heeft nog 2 maal EFT zelf kort gebruikt om wat resterende spanning weg te nemen, en het is geheel gelukt. Het restaurant lukte zonder moeilijkheden, en de relatie is weer aan.

Rob

Sociale fobie
2014-11-13T16:00:40+01:00

Rob

Sociale fobie - je relatie kan er van stuk gaan - opgelost met EFT.
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …