Suzan bloosangst, of niet?

Suzan bloosangst, of niet?

Suzan bloosangst, of niet?

Ik had al jaren lang last van bloosangst en kwam er maar niet vanaf.

De ene keer was het erger dan de andere keer, maar het beperkte mij heel erg in de normale en simpele dingen in mijn leven..

Gewoon even met je collega’s aan tafel zitten…een familiebezoekje etc.

Ik voelde me zo kwetsbaar en het enige waar ik nog aan kon denken was, om maar niet te blozen…en dan gebeurt het juist natuurlijk.. Ik had al heel veel op internet gezocht over bloosangst en op een gegeven moment kwam ik uit bij de website van Ben.
Ik had een verhaal gelezen over een meisje die lesbisch was en die last had van bloosangst en bij Ben terecht was gekomen… Op dat moment voelde ik me niet meer alleen. Ik heb de telefoon gepakt en Ben opgebeld -doodeng-…want ik had het gevoel dat ik mijn meest intense geheim en gevoel aan iemand vertelde. Ik weet nog goed dat ik daar voor het eerst binnenkwam, nu ongeveer een paar maanden geleden.. Ben vroeg waar ik voor kwam en ik brak…alle emotie kwam eruit..het luchtte enorm op..al die jaren mijn geheim voor mezelf gehouden en nu was het eruit...

Ik val op vrouwen en heb het diep in mijn hart eigenlijk nooit geaccepteerd..mezelf accepteren deed ik dus niet. Was altijd maar bezig met het gevoel van anderen en nooit van mezelf.
We zijn ermee aan de slag gegaan en Ben heeft het woord lesbisch zo vaak gezegd dat ik er langzaam aan begon te wennen. Ben accepteerde mij compleet en ik voelde me totaal op mijn gemak bij hem.
Ik kwam erachter dat mijn bloosangst niet het probleem was, maar het niet accepteren van mijn lesbisch zijn. Zo hebben wij elke keer een onderwerp aangepakt en steeds als ik thuiskwam dan was het probleem opgelost of minder intens aanwezig.
Ook hebben Ben en ik mijn “toekomst” aangepakt , wat werk betreft. Ook daar heb ik weloverwogen keuzes in kunnen maken.

Na de sessies met Ben, ging het altijd zo goed met mij, ik had het gevoel de hele wereld weer aan te kunnen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel veel meer met EFT thuis moet doen, want ik merk dat als ik het niet doe, dat ik dan weer wat onzekerder over mezelf word en dat de klachten dan soms ook weer wat meer terug komen.
Maar ik blijf om de zoveel tijd terugkomen bij Ben en daar heb ik altijd enorm veel zin in.
Ben is echt een hele fijne vent en een hele goede therapeut en ben blij met hem als man in mijn leven 😉

Suzan

Sociale fobie
2014-11-13T20:36:16+01:00

Suzan

Suzan, bloosangst, of niet?
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …