Tinnitus – oorsuizen behandeling

Tinnitus – oorsuizen behandeling

Tinnitus – oorsuizen behandeling

Stel jezelf eens voor dat je plotseling merkt dat waar er eerst stilte was je ineens een voortdurend geluid hoort. In het begin is het nog redelijk op de achtergrond, maar in de maanden die volgen wordt het steeds harder en irritanter. Er komen geluiden bij en het wordt een wisselende samenstelling van ruisen, piepen, kraken op diverse toonhoogten en volumes. Je gaat je steeds meer ergeren en het heeft steeds meer invloed op je dagelijks leven en het slapen. Eerst denk je nog dat het komt omdat je zo druk bent en dat het vanzelf wel overgaat, totdat je de conclusie trekt dat het zo niet langer gaat. Bij de KNO-arts hoor je voor het eerst de term “tinnitus”, waardoor je weet hoe het heet wat je hebt. Na 5 minuten onderzoek sta je weer buiten met de mededeling dat “je er mee moet leren leven”. Inmiddels was ik wel zo ver dat ik de conclusie had getrokken dat hier niet mee te leven viel, maar dat had op het verloop van het gesprek bij de KNO-arts geen invloed. Inmiddels wordt de wanhoop steeds groter en waar eerst sprake was van iemand die volop in het leven stond en die van werkelijk alles volop genoot, was ik geworden tot een kasplant die niets meer aankon en die voortdurend in wanhoop was en van paniekaanval naar paniekaanval ging. Het leven had geen zin meer en het liefst wilde ik dood.

Iemand in mijn omgeving wees me op de website van Ben Meijer en na enige mailwisseling werd een afspraak gemaakt. Het viel me toen al op dat Ben een heel directe aanpak heeft en niet houdt van uitstellen en treuzelen. Ik kon al snel terecht.

Inmiddels was ik terecht gekomen in een situatie van voortdurende wanhoop en paniek, en was ik uitgeput. Op de ochtend van mijn eerste afspraak met Ben was het dieptepunt aangebroken. Ik was volledig wanhopig en het kon me ook niet meer schelen wat er met me zou gebeuren. Ook de afspraak met Ben leek me niet meer zinvol. Een compleet dieptepunt (beter gezegd: zwart gat) waaruit geen weg terug mogelijk lijkt.

Ik ben die dag naar Ben toegebracht en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Ik was nog maar een paar minuten binnen bij Ben en we waren al aan het werk. Ik vond het wel vreemd dat ik op bepaalde punten op mijn lichaam moest kloppen en dat ik daarbij zinnetjes moest uitspreken, maar het kon me ook allemaal niet meer zo schelen. Ik deed gewoon maar mee.

Het viel me op dat ik voor het eerst iemand tegenkwam die niet uit mijn directe omgeving kwam en die snapte welke diepgaande impact mijn klachten hadden op mijn leven en hij begreep mijn wanhoop. Hij wist er zelfs heel veel van en had zich erg in de materie verdiept. Het was een verademing om iemand tegen te komen die me begreep en die bereid was om samen met mij te kijken hoe we dat konden aanpakken om mijn leven weer op gang te krijgen.

Ben nam uitgebreid de tijd die eerste keer (en ook de volgende keren) en daarna liep ik met een wat vreemd gevoel door Apeldoorn. Die ochtend was ik nog op het dieptepunt van wanhoop en paniek en dat was er niet meer. Ik voelde me wel vreemd en eerlijk gezegd vond ik de behandeling bij Ben ook wel wat vreemd. Verschillende keren heb ik die eerste keer gedacht: “ik geloof niet dat dit kan gaan werken, dat kloppen en die zinnetjes kan toch niet effectief zijn” en meer van dat soort gedachten. Toch begon ik me zo’n 10 minuten lopend in Apeldoorn anders te gaan voelen. Waar die ochtend nog diepe wanhoop was begon weer hoop op te bloeien. Waar eerst uitputting was kwam weer wat energie vrij. Waar eerst paniek was kwam nu wat berusting. Ik deed toen iets dat ik al geruime tijd niet meer had gedurfd: ik ging een druk en lawaaiig restaurant in en bestelde midden op de middag de grootste pizza die ze hadden. En dat terwijl mijn eetlust al een tijdje minimaal was. Het verschil op die dag tussen “voor en na Ben” was heel, heel erg groot. Het voelde aan alsof ik van de nacht weer in de dag was gekomen en ik was daar heel erg verrast door, want ik had niet verwacht dat dat nog kon en al helemaal niet zo snel.

Na die eerste sessie was ik verkocht. Die ervaring was zo overtuigend dat ik daarna vol overgave verder met Ben heb gewerkt aan allerlei issues die zich aandienden. Hoewel de therapie wat vreemd leek, bleek het wel bijzonder effectief. Was mijn geluid minder geworden? Nee, maar mijn gevoel erbij begon te veranderen. En dat was een heel belangrijke eerste stap. Dat maakte ruimte voor herstel.

Daarna volgden nog verschillende sessies, waarin we steeds dieper gingen in het oplossen van “emotionele knopen en knoopjes”. De sessies die we toen in 2008 deden waren voor mij een heel belangrijke stap naar herstel. Inmiddels is het 2011 en is mijn leven weer op de rails. Het is wel heel anders geworden en dat is goed.

Ik heb geleerd om bezig te zijn met dingen die werkelijk belangrijk voor me zijn, en om goed te luisteren naar mijn gevoel en daar dan ook iets mee te doen. De afgelopen jaren is er veel oude ballast opgeruimd en dat proces gaat nog steeds door.

De sessies bij Ben waren daarin een hele belangrijke eerste stap. De technieken die Ben gebruikt zoals EFT en TAT gebruik ik nu ook voor mezelf, en dat helpt me erg om dagelijkse onvrede op te lossen en nog meer ballast op te ruimen, bijvoorbeeld door het doen van de Personal Peace Procedure. Ik heb daarnaast in de loop van de tijd ook een aantal andere zaken gedaan (zoals The Work van Byron Katie) die hebben geholpen om verder te komen en het herstel te verdiepen.

Mijn leven is weer vervullend en ik kan zeggen dat ik over het algemeen een gelukkig mens ben. Is het geluid dan weg? Nee, maar het lijkt in de loop van de tijd wel wat rustiger geworden en ik kan het er laten zijn zonder weerstand. En dat is heel grote winst. En ook iets dat ik me op het dieptepunt volstrekt niet kon voorstellen, maar dan ook volstrekt niet. Zou ik willen dat het geluid weggaat? Ja, heel erg graag, maar ik kan nu ook gelukkig zijn als het zo blijft als vandaag. Gaat het alle dagen goed? Nee, maar wel bijna alle dagen. Net zoals het bij iedereen niet altijd een 10 is. En als het een keer moeilijk is met het geluid, wat af en toe nog gebeurt, dan raak ik niet in paniek en verzand ik niet in wanhoop. Het leven heeft weer glans gekregen.

Het is wel een proces geweest van stappen en stapjes vooruit en soms weer terugval, maar het loont de moeite om geduldig te blijven werken aan alles wat zich emotioneel aandient. En vooral: neem de tijd. Gun jezelf de tijd om te herstellen. Doe de dingen die goed voor je zijn. Wees niet bang om zaken radicaal anders te gaan doen.

Herken je je in dit verhaal, of heb je andere klachten die emotioneel moeilijk zijn te verdragen, of waarvan je vermoed dat er een emotionele achtergrond is? Ik kan je heel erg aanraden om met Ben contact op te nemen. Mijn ervaringen zijn bijzonder positief. Mijn fysieke klacht is toen bij Ben niet opgelost, maar mijn leven heeft een nieuwe wending gekregen en ik ben met zijn hulp van wanhoop naar hoop en van paniek naar rust gegaan. En daardoor is uiteindelijk de fysieke klacht toch wat gaan verbeteren, maar het allerbelangrijkst: de zon is gaan schijnen, ONDANKS de klacht.

Ik heb wel het een en ander uit mijn verhaal weggelaten, anders was het nog 3 keer zo lang geworden. Het gaat hier uiteraard over mijn ervaringen met Ben Meijer / EFT / TAT en niet over mijn gehele proces.

Ik heb Ben leren kennen als zeer bekwaam, heel erg betrokken en bijzonder mee- en invoelend. Hij weet je doortastend en respectvol te begeleiden en geeft niet op. En tegelijkertijd leer je technieken waar je de rest van je leven wat aan hebt. Ik kan hem aan iedereen aanbevelen!

Anoniem

==> Als je interesse hebt om de schrijver een email te sturen, zal ik (Ben) hem doorsturen.

Anoniem

Realisatie Therapie Apeldoorn
2014-12-02T20:58:35+01:00

Anoniem

tinnitus oorsuizen behandeling
Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Dank je voor het downloaden van het GRATIS zelfhulpboekje

Om het GRATIS zelfhulpboekje te downloaden Klik hier met de rechter muisknop, klik op “opslaan als” en download …